Mala planinarska škola – dodjela diploma

Brodsko Planinarsko društvo „Dilj gora“ se ubrzano približava stotoj obljetnici svoga osnutka. Pa iako smo stari, mi smo zapravo itekako mladi.
Danas smo tako s ponosom uručili diplome o završenoj Maloj planinarskog školi našim malim Diljskim žirevima. Siniša, voditelj MPŠ, je sa zadovoljstvom čestitao njima 36 u dobi od 9 – 14 godina. Diplome su zavrijedili marljivim sudjelovanjem u izletima i predavanjima. Učili su i naučili mnogo toga o snalaženju i opasnostima u prirodi, planinarskoj opremi, orijentaciji, očuvanju prirode i okoliša u kojemu živimo, o prvoj pomoći, ponašanju pri susretima s divljim životinjama posebice zmijama, zadivljeno su i s pažnjom slušali i naše HGSS-ovce o akcijama spašavanja … Ma mnogo su toga oni čuli, usvojili, ali i naučeno ponosno prenosili prijateljima, braći i sestrama. Za četiri mjeseca koliko je trajala Mala planinarska škola su ishodali oni toga dosta, i bome su izdržljivi. Te male nogice su neumorno gazile i savladavale nadmorske visine. Za početak su to bila brda i planine u Slavoniji, no nije nedostajalo ni zanimljivog pentranja po stijenama. A to je tek početak, na jesen krećemo i malo dalje i malo više. I sigurni smo i nadalje kao i dosada, uz igru, veselje, pjesmu i smijeh, uz najljepše zvuke.
A nakon podjele diploma smo se prisjetili i lijepih trenutaka sa hodanja kroz prezentaciju koju su izradili naši polaznici! Palac gore Barbara, Filipe, Mia i Karmen…..
Eto mi stari smo baš ponosni na ove naše male, a tako velike! I bez straha se približavamo stotom rođendanu!

Sandra