Osvrt na 2021.g.

Pri kraju još jedne kalendarske godine osvrćemo se malo unazad i sa zadovoljstvom konstatiramo da nam je ova godina bila iznimno bogata aktivnostima i događanjima koje su obuhvaćale sve uzraste naših članova i simpatizera.
Unatoč globalnoj pandemiji, proveli smo sve što smo za ovu godinu zacrtali i puno više od toga.
Ove smo godine intenzivirali rad s najmlađima za koje smo organizirali Malu planinarsku školu. Diplomama Male planinarske škole okitilo se 37 „diplomaca“ koji su odradili 7 jednodnevnih i dvodnevnih izleta i radionica. Sa izletima smo nastavili i nakon završetka MPŠ kroz sekciju za rad s djecom i mladima „Diljski žirevi“ u osnivanju. Održano je još 7 izleta u jesen, od čega 2 dvodnevna. Nisu naši mali „Žirevi“ samo hodali i učili, već su i čistili okoliš, sadili drveće, izrađivali kućice za ptice… ma još puno toga.
U aktivnostima i hodanju nisu nimalo zaostajali ni seniori. Bili smo na 23 izleta van Dilja. Izdali smo obnovljeni dnevnik Diljske obilaznice. Također su četiri naša člana započela školovanje za planinarske vodiče, povećavamo i taj kadar, a planiramo i nadalje jer godinu zaključujemo sa 254 člana društva.
I uz sve aktivnosti u prirodi, nismo zanemarili niti one oko brige o prostoru koji koristimo. Uređenje i rekonstrukciju prostora Planinarskog doma „Đuro Pilar“ započeli smo prošle godine, a nastavili i ove. Sada je naš dom u puno boljem stanju, poboljšani su sanitarni uvjeti i općenito je puno ugodnije u njemu boraviti.
Sve ovo ne bi bilo moguće bez financijske i svake druge podrške naših članova, simpatizera, suradnika i donatora.
I zato na kraju ove godine jedno veliko HVALA svima vama:
Grad Slavonski Brod, službena stranica
HGSS Stanica Slavonski Brod
HPS – Hrvatski planinarski savez
IN-Vent Zagreb
Općina Sibinj
Općina Bukovlje
Vukojević Gradnja
Chromos Svjetlost Lužani
Mikropromet Slavonski Brod
Sitolor Slavonski Brod
Euroherc osiguranje d.d. Slavonski Brod
Đuro Đaković Termoenergetska Postrojenja
ATO Inženjering d.o.o. Osijek
Simpo EU Slavonski Brod
Iz našeg društva na vaše adrese otpošiljamo samo dobre vibracije za nadolazeću 2022. godinu i pozivamo vas
PRIDRUŽITE NAM SE, HODAJTE S NAMA I UPOZNAJTE SKRIVENE KUTKE I ZAKUTKE LIJEPOG NAM KRAJA I DOMOVINE!