Od Ivane do Tadije, 23. travnja 2023.

Za razliku od nekoliko prethodnih godina jučer je prekrasan sunčani dan izmamio tristotinjak raspoloženih hodača. Od Ivane do Tadije hodalo se pod vedrim nebom , po izboru, dužom ili kraćom stazom .
Pristigli su nam gosti iz trinaest planinarskih društava, obitelji s djecom , male planinarske škole, organizirani školarci s učiteljima …
Društvo je bilo šaroliko, svih generacija i uzrasta.
I ove godine dijelile se se cvjetne lončanice, a u ponudi je bila i polovna planinarska oprema za odrasle i djecu.
HGSS je imao svoj štand te predstavio svoju opremu na zadovoljstvo i veliki interes prisutnih .
Prodavali su se planinarski dnevnici, bafovi, majice ….ponude svakojake .
Nakon toplih napitaka , masnog, te kruha i pekmeza , ukusnih orehnjača i makovnjača slijedio je pozdravni govor dobrodošlice.
Dužu stazu izabrali su dobri i iskusni hodači i svi oni koji vole više sati hoda, dok su šetači i mali planinari te obitelji s djecom uživali u kraćoj ali ne manje interesantnoj.
Kod ljetnikovca Ivane Brlić Mažuranić mogla se čuti zanimljiva priča iz Ivaninog života, a u rodnoj kući Dragutina Tadijanovića crtice iz života našeg Tadije. U šumi Striborivoj veselje za djecu , oslikani Ivanini likovi.
Pri povratku sve je dočekao izvrsni grah, te ponuda napitaka i slastica i naravno glazba naših muzikaša.
Umorne ali zadovoljne sudionike bilo je užitak vidjeti za stolovima uz dobru hranu i piće u druženju i razgovoru, a na livadi deke sa mnoštvom djece u igri i smijehu.
Krasan prizor koji se ne viđa svaki dan .
Tako smo uz veselu graju priveli kraju još jednu našu manifestaciju zadovoljni reakcijama sudionika . Pohvale za trud i organizaciju nama su veliko zadovoljstvo i poticaj za buduće susrete.
Hvala svima koji su sudjelovali i uveličali naš tradicionalni pohod, a ostali imaju priliku do godine .
Vidimo se iduće godine . 🏞️