Izlet: Rab i uvala Zavrtanica, 29. rujna-1. listopada 2023.

Što reći na kraju još jednog jesenskog obilaska “Upoznajmo svoje otoke.” Krenuli smo s Krkom, prošle godine Cres i Lošinj, ove Rab.
Treću godinu prati nas izvrsno vrijeme, divni vidici, odlična organizacija i naravno mi spremni za nove vrhove, staze, poglede i druženja.
Kad imate stare i nove, mlađe i starije, iskusne i neiskusne, ekipu od 52 hodača, morate imati i veliku ljubav i entuzijazam sve to organizirati i svima biti pravi i na usluzi.
Velik je to posao i odgovornost i samo ogromna volja, tolerancija i iznad svega zajedništvo koje nas veže i drži na okupu daju poticaj našim vodičima da nam organiziraju ovakve prekrasne izlete .
Hvala im od srca i svima koji hodaju – prije, sada i ubuduće…
Prirodu i ljepote ove naše domovine ne vidjeti i ne doživjeti kroz njene posebnosti, korakom, usponom, silaskom, pogledom… nama je nezamislivo.
Mi hodamo, znojimo se, umorimo se, zapitkujemo koliko još do vrha… ali uporni smo, jer volimo, jer je to naš stil života, jer je priroda, hodanje, brdo, planina, more, horizonti ono što nas ispunjava u pravom smislu riječi.
Nakon cijelog dana hodanja nema mjesta umoru…
Kad misliš da više ne možeš, možeš… bez fešte i druženja navečer, pjesme i plesa nije zaokružen ciklus…
Tek tada je ispunjen cilj… Hodati, družiti se, biti obitelj…
Samo istinski ljubitelji ustraju i traju.. i trajat će…
Do idućeg otoka, brda, planine… Dilja… eto nas sigurno, opet i opet… i opet 🤗❤️
Jasminka Janković