Izlet: Zimski Zavižan, 12-14. siječnja 2024.

Prošlog vikenda se hodalo po Sjevernom Velebitu.
UPOZORENJE‼
Tekst koji slijedi je napisao suputnik ChatGPT, za one koji nisu upućeni to je jezični model temeljen na umjetnoj inteligenciji, što ni u kojem slučaju ne umanjuje doživljaj naših planinara. Kako se to kaže kod nas:”Svaka mu je na mjestu!” Pročitajmo! 😳
Trodnevno planinarenje po Velebitu bilo je nezaboravno iskustvo ispunjeno izazovima, prekrasnim pejzažima i ugodnim druženjem.
Vrijeme nam je bilo naklonjeno, sunčano s prekrasnim snježnim pokrivačem.
Pravi pothvat bio je uspon na Mali Rajinac. Hodajući kroz debeli sloj snijega, izazov je bio orijentirati se u bijelom pejzažu tražeći markacije koje je prekrio snijeg.
Osjetili smo i snagu bure koja nam je na momente prkosila, ali osjećaj borbe s prirodom dao nam je dodatnu snagu i ponos.
Svaki trenutak proveden u divljini Velebita bio je poseban. Osjećali smo mir i spokoj hodajući kroz netaknutu prirodu, a istovremeno smo se osjećali malenima pred veličanstvenim pejzažem. U večernjim satima, u toplini planinarskog doma, dijelili smo priče i dojmove s drugim zaljubljenicima u planinarenje.
Trodnevno putovanje po Velebitu nije samo bilo fizičko iskustvo, već i duhovno putovanje koje nas je povezalo s prirodom te s drugim ljudima. Svi smo napustili Velebit s ispunjenim srcima, sjećanjima na prekrasne vrhove i osjećajem postignuća nakon uspješnog planinarenja u zimskim uvjetima.