Izborna Skupština, 10. veljače 2024.

U subotu 10.2. 2024 g. održana je izvještajno – izborna skupština našeg društva.
Za predsjednika PD Dilj gora jednoglasno je ponovo izabran Siniša Damjančić vršitelj dužnosti predsjednika u protekle dvije godine.
Izabran je i upravni odbor koji će iduće 4 godine raditi i donositi odluke na korist i dobrobit društva.
Sve sekcije društva su podnijele izvješća o radu i aktivnostima u protekloj godini .
Markacisti su aktivno tokom cijele godine radili na čišćenju i označavanju brojnih staza, posebno nakon nevremena koje je učinilo ogromne štete u našim šumama.
Čuvari prirode su također bili izuzetno angažirani i upoznali nas sa svojim radom te biljnim i životinjskim vrstama naših krajeva koje je potrebno zaštititi i raditi na njihovom čuvanju.
Vodič Goran Bašić podnio izvještaj svoje sekcije i istaknuo da su svi planirani izleti u protekloj godini i ostvareni. Hodalo se maksimalno na daljim i bližim destinacijama .
Prošle je godine održana i mala planinarska škola te su i u tome vrlo dobro i aktivno sudjelovalo zahvaljujući interesu djece i roditelja koji su se angažirali na izletima MPŠ.
Blagajnica je izvijestila o prihodima i rashodima društva, izdacima vezanim uz izdavanje monografije koja izlazi uskoro prigodom 100 godina postojanja , uplaćenim donacijama i članarinama.
Anita Majetić sastavila je i ove godine ljetopis izleta. Kako imamo dosta novih članova, pogledali smo aktivnosti i pohode u protekle četiri godine kako bi im dočarali slikom sve ljepote naših hodanja koji čekaju i njih u budućnosti.
Zadnja točka su bile dodjele priznanja i zahvalnica najaktivnijim članovima društva u protekloj godini.
Na kraju smo kako je i red odali priznanja našim veteranima i dugogodišnjim članovima za aktivnost dugi niz godina uručivši im zajedničke fotografije svih članova društva.
Kako i priliči , a kako je običaj nakon skupštine slijedila je zakuska i zabava uz izvrsne tamburaše .
Svih generacija i uzrasta ovo društvo može biti zadovoljno i ponosno na svoje članstvo. Naš rad, entuzijazam, zajedništvo, zanimanje za daleke izlete, hodanja po lokalnim stazama , radne akcije, odazivi na pozive drugih društava.
Sve to smo mi , sto godina aktivni planinari PD Dilj gora u planinarskom domu Đuro Pilar u Popovićevoj šumici.
Jasminka Janković