OPŠ 5. izlet – Papuk, 6. i 7. travnja 2024.

Prvi u nizu dvodnevnih izleta ovogodišnje Opće planinarske škole opravdao je sva očekivanja, pa i više od toga. Gotovo idealno vrijeme i složna ekipa na čelu s našim vodičima Goranom i Sinišom učinili su da ovaj izlet bude jedan od onih koji će se dugo prepričavati.
U subotu ujutro krenuli smo put Velike gdje smo ostavili automobile i uz malo tjelovježbe za razgibavanje krenuli prema odredišnoj točki, planinarskom domu Jankovac. Put je vodio preko veličkog Starog grada, Tauberovih stijena i Nevoljaša. Po dolasku na Jankovac, smjestili smo se u spavaonice, malo odmorili i obišli okolicu doma Grofovom poučnom stazom. Uslijedila je večera nakon koje je Goran održao prezentaciju lanjskog izleta na Alpe. Aktivnosti su završile oko 21:30 jer smo tada bili već jako umorni i povukli se u sobe na spavanje.
Nedjelja je počela doručkom a potom smo se spakirali i krenuli nazad u Veliku preko Partizanskog groblja i Ivačke glave. Uskoro smo sreli i drage prijatelje iz HPD “Strmac” iz Nove Gradiške koji su također bili na školskom izletu ali u suprotnome smjeru. Na Orahovim vodama nismo mogli izbjeći gostoprimstvo domaćina iako je glavna pauza bila kod planinarske kuće “Mališćak”. Kad smo se odmorili, bilo je vrijeme za završni dio i silazak pored vidikovca preko Turjaka nazad u Veliku gdje smo došli oko 15:30. Bilo je još vremena za kavu i pivo kod veličkih bazena čime smo završili izlet i krenuli nazad u Brod.
Idućeg vikenda također imamo dvodnevni izlet sa spavanjem u našem Domu. Prvog dana u planu je izrada bivka i malo čvorologije nakon čega ćemo odraditi noćni pohod do Šume Striborove pa se podružiti uz roštilj i prespavati u Domu a u nedjelju idemo kod Lojze na Viljevo. Na putu do Viljeva odradit ćemo praktični dio predavanja prve pomoći. Više detalja u četvrtak na predavanju. Vidimo se!