23. rujna 2024.

100 Dilja – 100 Diljem

Prigodom važne 100. obljetnice odlučili smo obogatiti Društvo još jednom obilaznicom, koja povezuje istok i zapad te središnji dio Dilja i duga je oko 100 kilometara. Obilaznica je simboličnog naziva „100 DILJA 100 DILJEM“ (SDSD), a autorica je Vlasta Novosel.

„100 DILJA 100 DILJEM“ (u daljnjem tekstu SDSD) je planinarska obilaznica veznog tipa, koja povezuje istočni, zapadni i središnji dio Dilja. Obilaznica ima petnaest kontrolnih točaka i dužine je oko sto kilometara. Slijed kontrolnih točaka započinje od istoka, kod groblja u Novom Topolju, i nastavlja prema zapadu. Za samo obilaženje to nema nikakvog značaja, jer je redoslijed proizvoljan. Bitno je hodanjem upoznati ljepotu Dilj gore.

Kontrolne točke su:
KT-1 Novo Topolje – groblje
KT-2 Rajzerov stol – vrh
KT- 3 Picina vodica – izvor
KT-4 Čardak – vrh
KT-5 Sovsko jezero
KT-6 Degman – vrh
KT-7 Cinkovac – vrh
KT- 8 Selo Buk, početak planinarske staze
KT- 9 Papa hrast
KT-10 Rodna kuća dr. Andrije Štampara
KT-11 Viljevo – planinarska kuća
KT-12 Sv. Martin – crkva na groblju sela Lovčić
KT-13 Pljuskara – planinarska kuća
KT-14 Planinarski dom – Đuro Pilar
KT-15 Čapljevik – izvor

Za stjecanje numerirane jubilarne spomen značke potrebno je obići sve kontrolne točke obilaznice i pružiti dokaz o tome. Posjet kontrolnim točkama obilaznice dokazuje se otiskom pečata na predviđenom mjestu u ovom dnevniku i/ili fotografijama. Obilaznica nema svoje pečate na KT.

Dnevnik planinarske obilaznice moguće je kupiti svakog četvrtka u sjedištu Društva, u vrijeme redovnih sastanaka 19 do 21 sat.
Naručiti se mogu i telefonskim pozivom na brojeve: +385 98 674 520 / +385 97 6265 069, porukom na e-adresu: pd.diljgora@gmail.com ili  pismom na adresu Društva. Cijena dnevnika iznosi 10 eura. Poštarinu za dostavu naručenog dnevnika plaća naručitelj.

Po završetku obilaska dnevnik treba poslati poštom ili osobno donijeti na adresu:
Planinarsko društvo „Dilj gora”
Vladimira Nazora 12
35000 Slavonski Brod
Ako se obilazak dokazuje fotografijama, moguće ih je dostaviti uz dnevnik ili poslati na e-adresu: pd.diljgora@gmail.com
Ovjeren dnevnik i pripadajuću značku, PD „Dilj gora” će vratiti pošiljatelju najkasnije u roku 30 dana. Poštarinu za povrat ovjerenog dnevnika plaća pošiljatelj, tj. vlasnik dnevnika.