Izlet: Pag, 27.-29. rujan 2024.

Upravo da sam i stavio sve fotografije sudionika ovogodišnjeg “otočkog izleta” našeg društva(a bilo ih je preko nekoliko stotina), ne vjerujem kako bi bilo dovoljno da se dočara doživljaj možda našeg najkamenitijeg otoka.
Krenuli smo u petak oko 14 sati – pun autobus i dva automobila – i navečer stigli u kamp “Straško” u Novalji. Vremena je bilo tek da se smjestimo u kućice te za večeru i čašicu razgovora i pića. U subotu smo se očekivano probudili s kišom koja je srećom brzo prestala pa smo se uputili na “Life on Mars Trail”, poznatu planinarsku stazu po kojoj je Pag nadaleko poznat. Bilo je tu pauza za kupanje, najhrabriji, najvještiji i najopremljeniji okušali su se na ferati koja vodi iznad same morske površine a sve nas je impresionirala visoka kamena stijena Stogaj, koja služi kao sportsko penjalište. Kako smo zbog kiše na hodanje krenuli nešto kasnije nego je bilo planirano, kasnije smo i završili te nije bilo vremena za obilazak grada Paga u subotu navečer. Ipak, za kupanje i neizostavno druženje pronašlo se i više nego dovoljno vremena.
U nedjelju smo po planu odhodali uspon na najviši vrh Paga, Sveti Vid. Ni jaka bura koja je puhala gotovo cijeli dan nije nas omela da odradimo sve planirano na već četvrtom otočkom izletu(nakon Krka 2021., Cresa i Lošinja 2022. te Raba 2023. godine) i to sada već postaje lijepa tradicija. Po završetku hodanja ostalo je vremena za ručak i kratki obilazak grada Paga. Postojali su opravdani strahovi kako ćemo morati produžiti boravak na Pagu pošto je bura zaustavila trajekte i zatvorila Paški most, ali srećom vrijeme se smirilo i u nedjelju navečer oko 22:30 sretno smo se vratili u Brod, umorni ali zadovoljni i puni dojmova.
Posebne zahvale idu našim vodičima Josip Kresic i Siniša Damjancic kao i svima ostalima koji su pomogli na bilo koji način oko ovog izleta i omogućili nam još jedan vikend kojeg ćemo se rado prisjećati, pogotovo u hladnijim i kraćim danima koji su pred nama. Iduće godine, ako sve bude po planu, idemo na Dugi Otok, a onda dalje, sve južnije i južnije – u našem slučaju nikako tužnije, nego uvijek sretnije i veselije!