Svečana akademija, 19. listopada 2024.

U subotu, 19.10.2024. održali smo  povodom stogodišnjice našeg društva. Akademija je održana u brodskoj Glazbenoj školi, a okupljenima su se obratili moderator Marin Kovačević, predsjednik društva Siniša Damjančić, predsjednik “Slavonskih planinara” Otmar Tosenberger i tajnik Hrvatskog planinarskog saveza Alan Čaplar koji je članovima društva dodijelio nagrade HPS-a za njihovo dugogodišnji rad u planinarstvu. Tako je Zlatko Gorec dobio najviše priznanje, Plaketu HPS-a, a naše društvo nagrađeno je istom nagradom. Zlatni znak HPS-a dobili su Marica Petričević, Adam Đaković i Marko Rubil, Srebrnim znakom nagrađeni su Dragica Rubil i Josip Zubak, dok su Brončani znak dobili Dobrila Đurić, Vlasta Novosel, Dario Đurđević, Željko Marković, Gordana i Branimir Popović, Branimir Županić, Goran Bašić, te Ivan Kovač. Siniša je u ime društva primio nagradu “Julije Kempf” koju dodjeljuje planinarska udruga “Slavonski planinari”. Na akademiji su nastupila i djeca iz OŠ “Ivana Brlić Mažuranić” te učenici brodske Glazbene škole. Zahvaljujemo našoj dragoj kolegici Martini i kolegi Mariu Ripliju na fotografijama.
Nakon formalnog dijela, uslijedilo je druženje u obližnjem kazamatu brodske Tvrđave, uz dobru hranu, piće, glazbu, i ono što je najbitnije, dobro društvo. Ovom svečanom akademijom i druženjem završili smo obilježavanje stogodišnjice društva koje smo provodili tijekom cijele godine. Sada se vraćamo onome što nas najviše veseli, što najviše volimo i u čemu smo najbolji – izletima po našoj domovini i izvan nje. Što ne znači da odustajemo od druženja – već početkom veljače slijedi nam nova planinarska večera koja tako već postaje tradicija.
Što više reći za kraj – ako volite prirodu, dobro druženje i sve drugo što nas povezuje, pozivamo vas da nam se pridružite i postanete dio jedne od lijepih priča našeg grada.