Izlet: Bučijada, 5. listopada 2024.

U subotu ranim jutrom četdesetak seniora i žireva,
krenulo je na godišnji izlet koji se organizira tradicionalno za sve aktivne članove, a financira ga društvo. Ove smo godine odlučili upoznati okolicu Ivanić grada te poslije hodanja posjetiti bučijadu u samom gradu.
Graberje Ivaničko , selo u blizini Ivanić grada i izvrsni domaćini dočekali su nas naravno kako je i red , planinarskim doručkom .
Namaza raznih vrsta , čaja i kave u izobilju.
Vrijeme nije obećavalo ali nam se ipak smilovalo pa smo odradili i kraću i dužu stazu malo blatni ali suhi , a po povratku šta drugo nego opet uživanje u finim delicijama domaćina.
Bilo je tu tradicionalnog graha, odlične slane bučnice, kolača svih vrsta , pa ako smo i izgubili koju kaloriju na stazi domaćini su se pobrinuli da ih ubrzo vratimo.
Željeli smo još posjetiti poznatu bučijadu pa smo se zahvalili domaćinima i krenuli put Ivanić grada.
A tamo festival bundeva svih vrsta , oblika i boja .
Proizvoda od istih, ulja, krema , brašna , kolača i čega sve ne, nebrojeno štandova svega i svačega.
Sajam na kojem buće iliti kako mi kažemo bundeve imaju glavnu ulogu , a koji je svojom veličinom i raznovrsnošću ponude za svaku pohvalu.
Obišli smo okolicu grada ,posjetili sajam , kušali izvrsne delicije , ponešto i kupili i u predvečerje krenuli put Broda.
Subota je bila bogata doživljajima , a kako su neki od nas planirali i nedjelju provesti aktivno na Dilju, rastali smo se po dolasku u Brod tek na kratko jer u nedjeljno jutro valjalo je krenuti na neke stare i poznate staze.