Izlet: NP Paklenica – Sv. Brdo i Vaganski vrh, 3-7. kolovoza 2022.

Na drugi velebitski izlet u zadnja dva mjeseca krenuli smo u srijedu ujutro te smo se poslijepodne okupili u Starigradu i krenuli put prve baze, planinarskog doma Paklenica gdje smo noćili.
U četvrtak ujutro smo krenuli prema Ivinim Vodicama i skloništu na Vlaškom Gradu gdje smo se smjestili a potom se uspeli na Sveto Brdo a neki i na obližnju stijenu Vlaški vrh.
Na Vlaškom Gradu smo prenoćili s četvrtka na petak a potom se uputili prema najvišem vrhu Velebita, Vaganskom Vrhu. Nakon Vaganskog Vrha krenulo je spuštanje preko Marasovca i Struga nazad prema domu Paklenica gdje smo noćili treću noć ove planinarske ture.
U subotu ujutro smo se odjavili iz doma te krenuli nazad prema Starigradu gdje smo veći dio dana proveli na plaži i kupanju. Plan za nedjelju bio je rafting na Zrmanji ali zbog jakog vjetra i loše vremenske prognoze to je moralo biti otkazano. Stoga su neki skratili izlet i otišli kućama a nekolicina se odlučila za plan B – kampiranje i roštilj u kampu Zrmanja uz nezaobilazno kupanje a u nedjelju smo otišli u Cerovačke špilje kod Gračaca te u samom povratku na izvor rijeke Slunjčice.
Iako je bilo dosta naporno, uz nekoliko uboda osa i lakših ozljeda, svih 14 Diljevaca iskazalo je zadovoljstvo izletom koji su organizirali Siniša i Josip
.