Predstavljanje monografije PD Dilj gora, 21. svibnja 2024.

Dragi sugrađani !!
Uz niz manifestacija kroz cijelu ovu godinu , danas u gradskoj knjižnici Sl. Brod predstavljamo našu monografiju!!
Cijelo jedno stoljeće aktivno i nesebično sudjelujemo u očuvanju prirode, održavamo staze našeg Dilja, Slavonski planinarski put. Petnaest km naljepšeg dijela Premužićeve staze na Velebitu. Planinarski dom u Popovićevoj šumici svojim osobnim zalaganjem krpamo i održavamo.
Sastajemo se svakog četvrtka u njegovim prostorijma te njegujemo, i širimo duh planinarstva , očuvanja i njegovanja prirode.
Organiziramo planinarske škole za velike i male kako bi ljubav prema prirodi , planinama i gorama zaživjela uvijek i zauvijek na ovim prostorima .
Hodati , osvajati vidike , voljeti krajolike , uživati na vrhuncima . Istovremeno voljeti svoj kraj , raditi na promicanju kulture netaknute prirode, a iznad svega njegovati zajedništvo i prijateljstvo jednakih među nama naša je vodilja i naša je jedina i neprocjenjiva nagrada.
Hodamo , družimo se i uživamo.
Sve vas koji ovo čitate a niste među nama, pozivamo da uveličate današnje predstavljanje naših prvih sto godina. Uvjerite se kako je hodati, voljeti planine , gore , šume, kamen i na kraju naravno ljude neprocjenjivo bogatstvo koje smo mi imali sreće doživjeti.
Vidimo se!!